Според епидемиологичните данни случаите на коронавирус намаляват.Колкото и това да

...
Според епидемиологичните данни случаите на коронавирус намаляват.Колкото и това да
Коментари Харесай

Доц. Гломб: Ваксинираните срещу COVID-19 са 30%, много от другите 70% са преболедували

Според епидемиологичните данни случаите на ковид понижават.Колкото и това да е върхът на един айсберг, въпреки всичко виждате, че той понижава. Това съобщи доцент Любомира Николаева - Гломб, от Националния център по заразни и паразитни заболявания.

" Това никога не значи, че няма да има и последваща вълна. Въпросът е да се държим по метод, по който вълните да бъдат тъкмо като тази, която изпращаме - с релативно празни лечебни заведения, с ненапрегната здравна система и с отговорно държание на цялото ни общество ", прикани тя.

Вирусологът изнесе данни, съгласно които 30% от популацията у нас е имунизирано, а доста огромна част от останалите 70% е преболедувала някаква форма на инфекцията.
" Обикновено реинфекциите, повторните инфекции и инфекциите при имунизирани протичат доста по-леко. Така че може би това също е част от особеностите на тази вълна – тя протичаше с релативно по-лека клинична картина ", установи Гломб, представена от " Фокус "

" Независимо, че протича по-леко, има една група хора, които са извънредно чувствителни към инфекциите на дихателните пътища и могат да се влошат бързо. Това го виждаме - към 50 индивида и сега се нуждаят от интензивни грижи. Който е с съпътстващи болести, би трябвало да взема нужните ограничения, без значение че като цяло заболяването наподобява по-лека. Да, тя може да е по-лека, само че заразява доста повече хора ", заключи Гломб.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР