Според една от кулинарните теории за произхода на изварата, тя

...
Според една от кулинарните теории за произхода на изварата, тя
Коментари Харесай

Изварата е създадена в стомаха на животно

Според една от кулинарните теории за произхода на изварата, тя е основана, когато прадедите ни са решили да запазят по-дълго прясното мляко в стомаха на убито животно. Под влияние на ферментите в стомаха млякото се е трансформирала в извара. Тогава човек е разкрил за пръв път какъв брой вкусна може да бъде тя.

Изсушената извара, полята с разтопено масло, се превръщала в консервиран артикул, който издържал доста дни. Традициите на потреблението му са доста разнообразни при обособените нации. Някои го употребяват като десерт, в който прибавят плодове и захар. Други го разбъркват с вино, трети – със солени подправки.

Изварата превъзхожда всички млечни артикули по централизация на белтъчините и по експедитивност на усвояването им. Тя съдържа доста дребен % мазнини и е идеална за тези, които желаят да се вталят. В чийзкейковете нормално се употребява най-мазната извара, тъй че ги избягвайте, в случай че желаете да се преборите с килограмите.

За възстановяване на обмяната на веществата един път месечно правете разтоварващ ден с извара. Консумират се 4 пъти по 100 г извара, в нея може да се прибавят по няколко капки мед. Въпреки потребните си качества обаче изварата може да бъде и рискова. Ако не е прясна, тя може да провокира алергични реакции.

В хладилника ви прясната извара не би трябвало да стои повече от 2 денонощия. След това тя не е годна за директна консумация, а единствено за правене на сладкиши или соленки. Най-лесно изварата се усвоява от организма, в случай че е съчетана с плодове.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР