Според доклад на Nikkei Asia от неделя, цитиран от CNBC,

...
Според доклад на Nikkei Asia от неделя, цитиран от CNBC,
Коментари Харесай

Бъдещето на киберсигурността: Китайски гиганти притискат IBM при патентите

Според отчет на Nikkei Asia от неделя, представен от CNBC, китайските компании печелят все по-добри позиции в областта на международните патенти в бранша на технологиите за киберсигурност на фона на възходящото напрежение сред Съединени американски щати и Китай.

Китайски компании като Huawei и Tencent имат шест от десетте най-големи международни патента в бранша на технологиите за киберсигурност към август, въз основа на данни, събрани от Nikkei в съдействие с американския снабдител на осведомителни услуги LexisNexis. Данните регистрират патенти, регистрирани в 95 страни и райони.

В отчета се показва, че американският производител на компютри IBM е преди всичко с 6 363 патента, следван от Huawei и Tencent надлежно с 5 735 и 4 803 патента.

Сред първите 10 се подреждат финансовото поделение на Alibaba Ant Group на шесто място с 3 922 патента, както и Alibaba Group Holding с 3 122 патента, оповестява Nikkei, като добавя, че държавният капиталов фонд China Investment Corp. има 3 042 патента.

Тази статистика идва в миг, когато ескалиращото напрежение сред Съединени американски щати и Китай подтиква азиатския колос и неговите локални компании да търсят самостоятелност в региона на науката и технологиите. Съединени американски щати наскоро стегнаха рестриктивните мерки върху износа на чипове с изкуствен интелект за Китай заради възходящите опасения, че Пекин може да ги употребява за повишение на военния си потенциал.

Хироко Осака, началник на маркетинга в Азия за отдела за интелектуална благосъстоятелност на LexisNexis Japan, е представена да споделя, че се следи " трагично нарастване на подадените заявки от китайски компании като цяло, изключително от 2018 година насам ".

Huawei е в центъра глобите на Вашингтон, целящи да подсигурят американските мрежи и вериги за доставки, откогато Съединени американски щати стегнаха контрола върху износа на високотехнологични артикули преди пет години.

През 2018 година Съединени американски щати забрани на своите организации да употребяват съоръжение или услуги на Huawei. През 2019 година китайският софтуерен колос беше включена в черния търговски лист на Съединени американски щати, което постанова на американските снабдители строги правила за правене на бизнес с китайската компания. Съединени американски щати също по този начин ограничиха достъпа на Huawei до създавани в чужбина полупроводници, основани на американски технологии.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР