Според диетолозите протеиновите диети са едни от най-успешните. Много от

...
Според диетолозите протеиновите диети са едни от най-успешните. Много от
Коментари Харесай

Отслабване с протеинова диета

Според диетолозите протеиновите диети са едни от най-успешните. Много от холивудските звезди пазят протеинови диети и това не е чудно, тъй като те са доста ефикасни изключително в случай че са съчетани с физически извършения.

Основният принцип на протеиновата диета е да не се употребява храна, която се трансформира в мазнини. Разработена е от Пиер Дюкан.

Докато спазвате тази диета от извънредно значение е приемът на доста вода. Тя има пречистващо деяние и засища глада.

Когато започнете диетата, храната би трябвало да е единствено печена, на скара или варена. Овкусявайте с малко зехтин и сол, приемът на алкохол е неразрешен. Винаги закусвайте и не пропускайте хранения.

Диетата е разграничена на четири стадия, като на всеки един от тях за позволени разнообразни храни.

Първият стадий трае пет дни и при вярно хранене могат да се смъкват до 5 кг.

Основното което би трябвало да се употребява е месо, само че без никакви мазнини – телешко, риба, пилешко без кожа. Не са позволени свинско и агнешко.

Подравяйте ястията си с копър, лук, магданоз, мащерка. Не бива да се употребява олио, кетчуп, горчица и сходни такива. Можете да ядете и черен дроб, той е доста потребен. По-мазните риби също са позволени, както и твърдо сварените яйца, пшенични трици.

Пийте кафе, само че без захар и приемайте най-малко по литър и половина вода дневно.

Вторият стадий трае една седмица и включва към позволените артикули и зеленчуците. Комбинират се дни с консумация на чисти протеини със зеленчуци. Хубаво е единият ден да консумирате единствено месо, а на идващия да прибавите и зеленчуците. Не бива да се употребяват картофи, бобовите култури и ориз.

Продължителността на третият стадий се дефинира като умножите по 10 свалените килограми от началото на диетата. Към месото и зеленчуците се прибавя и по един плод дневно. Забранени са единствено гроздето, бананите и черешите. Можете да хапвате по две филии пълнозърнест самун дневно и по две порции картофи или ориз за седмица. Включете към позволените меса и свинското филе. Един ден от седмицата би трябвало да е одобряват единствено чисти протеини – месо, риба или яйца.

Четвъртият стадий включва единствено едно ограничаване и то е до определите ден от седмицата за чистите протеини. Този ден би трябвало да е еднакъв, в случай че изберете понеделник би трябвало да го спазвате. През останалите дни се хранете рационално, без газирани питиета, мазни храни, сладки и тестени произведения.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР