Според диетолозите е изключително полезно да изпивате всяка сутрин половин

...
Според диетолозите е изключително полезно да изпивате всяка сутрин половин
Коментари Харесай

Лимонът гони пролетната умора

Според диетолозите е извънредно потребно да изпивате всяка заран половин час преди закуска по половин чаша прясно изцеден лимонен сок, разводнен с малко вода.

Той ще ви подейства тонизиращо и незабавно ще изгони пролетната отмалялост, която е изключително настояща през сегашния месец.

Освен това сокът от лимон ще контролира обмяната на веществата и по този начин без старания ще се освободите от непотребните килограми. Изисква се само да се непрекъснати и да не пропускате процедурата.

Приготвяйте сока сами и го пийте незабавно по-късно. Ето и една специфичност, с цел да получите изцедите плодовете добре. поставете половината от лимона в чаша, с отрязаната част към дъното й и го залейте с гореща вода за 1-2 минути. После изцедете сока с лъжичка или елементарна изстисквачка за цитруси. Подсладете го с мед и го изпийте постепенно, на дребни глътки.

В лимоновия сок се резервират всички витамини и микроелементи. Освен това той смъква равнището на неприятния холестерол. По този метод с изключение на всичко друго, ще прочистите организма си от насъбраните отрови и ще повлияете добре на черния си дроб.

Чашката лимонен сок ще ви зареди с витамини C, A, B, B2, P, фитонциди, калий и други.

След като изстискате сока, не хвърляйте корите на лимона. Нарежете ги на 2-3 късчета и изтъркайте с тях зъбите си, с цел да блеснат. Не го правете всеки ден, тъй като рискувате да развалите емайла им.

Пресните лимонови кори могат да намерят и друго приложение. Изтриете с тях лицето преди лягане, като по този метод хем ще го почистите, хем ще го освежите.

Изчакайте няколко минути, измийте и нанесете нощния крем. Правете го два пъти седмично, само че не повече, тъй като може да пресушите кожата на лицето.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР