Според депутата от БСП Румен Георгиев състоянието на правителството в

...
Според депутата от БСП Румен Георгиев състоянието на правителството в
Коментари Харесай

Пълненето на хазната през ДДС от лекарствата е жестока политика срещу населението, твърди депутат

Според депутата от Българска социалистическа партия Румен Георгиев положението на държавното управление сега е трагично. Неслучайно и митингите демонстрират, че на хората към този момент им е писнало от ръководството на Борисов. В ефира на Евроком, националният представител съобщи: „ Няма доверие в институциите, превърнахме се в една властническа страна. Всичко се ръководи от джипа - виждаме по какъв начин качва министрите, вози ги в джипа, и живее в един собствен успореден розов свят. Но икономическите данни демонстрират, че сме три пъти по-назад от останалите европейски страни. Така че няма по какъв начин този модел на ръководство, който е нездравословен за България, ние да поддържаме. “

Това е и повода Българска социалистическа партия да не се записва в Народното събрание. „ Единствената съпротива в Народното събрание сме ние, останалите партии са присъдружни партии, те крепят това държавно управление, което е извънредно нездравословно за страната “, съобщи социалистът.

В половината от европейските страни Данък добавена стойност на медикаментите е към 10%, а у нас остава 20%. Лекарствата се употребяват от пенсионерите и от децата най-вече, родителите заплащат това Данък добавена стойност, т.е. в случай че би трябвало да пълнят хазната на бюджета през Данък добавена стойност от медикаментите, това е една жестока политика към нашето население “, съобщи Румен Георгиев. Политиката, която Българска социалистическа партия предлага е към най-уязвимите групи. „ Борим се против рентабилност, увеличение на приходите, против бедността. “ По думите му Борисов няма политики към тези хора.

„ В своите изявления Корнелия Нинова е единственият ръководител на партия, която извежда земеделието като приоритет както за партията, по този начин и за страната “, уточни Георгиев. Според депутата от левицата това не се е случвало от години.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР