Президентът Джо Байдън ще изпрати бивши служители на САЩ в

...
Президентът Джо Байдън ще изпрати бивши служители на САЩ в
Коментари Харесай

Американска делегация ще присъства на инаугурацията на новия президент в Тайван

Президентът Джо Байдън ще изпрати някогашни чиновници на Съединени американски щати в Тайван , когато новият му президент встъпи в служба, предава " Ройтерс ".

Байдън изпраща двупартийна делегация на встъпването в служба на новоизбрания президент на Тайван Лай Чинг-те в понеделник, състояща се от някогашния стопански консултант на Белия дом Брайън Дийз , някогашен чиновник на Държавния департамент Ричард Армитидж, тайванския специалист от института Брукингс Ричард Буш и Лора Розенбъргер , която управлява организация с нестопанска цел, която ръководи неофициалните връзки сред Съединени американски щати и Тайван, съгласно почитан чиновник на администрацията.

Пекин назова Лай, който беше определен през януари, " рисков сепаратист " и отхвърли многократните оферти за договаряния. Пекин счита самоуправляващия се остров за своя територия, позиция, която държавното управление в Тайпе изрично отхвърля.

" Делегацията ще дойде този уикенд в Тайпе и по време на визитата си тя ще участва на церемонията по откриването на 20 май и ще се срещне с редица водещи фигури ", сподели почитан чиновник на администрацията на Байдън.

Този ход е в сходство с предходната процедура и не съставлява смяна в политиката на Съединени американски щати , сподели служителят. " Пекин ще бъде провокаторът , в случай че реши да отговори с спомагателен боен напън или насила. "

Вашингтон смени дипломатическото си признание от Тайпе на Пекин през 1979 година и от дълго време декларира, че публично оповестяване на самостоятелност от Тайван . Той обаче поддържа неофициални връзки с острова и остава най-важният му покровител и снабдител на оръжие.

През последните четири години китайската войска доста  около демократично ръководен Тайван.
 Байдън съобщи, че Съединени американски щати биха употребявали мощ, с цел да защитят Тайван
Байдън съобщи, че Съединени американски щати биха употребявали мощ, с цел да защитят Тайван

Това не било смяна на политиката за " Един Китай "

Байдън и преди е разстройвал китайското държавно управление с мнения , които наподобява допускат, че Съединените щати биха защитили острова, в случай че бъде атакуван, отклоняване от дългогодишната позиция на Съединени американски щати за " стратегическа неизясненост " .

Военноморските сили на Съединени американски щати и Тайван тихомълком организираха взаимни учения в Тихия океан през април, заяви Ройтерс.

Байдън наложи нови върху редица китайски браншове във вторник, до момента в който Тайван заяви, че китайските сили правят последния си " военен патрул " покрай острова същия ден.

Американският чиновник сподели, че Съединени американски щати " поддържа връзка " с Тайпе по отношение на " наличието " на речта на Лай при встъпването в служба, затвърждавайки дългогодишната си политика по тематиката.
 Тайван не разчита други да го пазят, само че благодари на Съединени американски щати
Тайван не разчита други да го пазят, само че благодари на Съединени американски щати

Тайпе поема цялостен ангажимент към своята сигурност

" Ние сме много реалисти, че стратегическите дълготрайни цели на КНР няма да се трансформират " , отпратка към Китайската национална република и нейната цел за " обединяване " с Тайван.

Служителят сподели, че Китай евентуално ще продължи натиска върху Тайван при новата администрация и те се надяват, че сред Съединени американски щати и Китай могат да понижат напрежението.

" През този иден мандат не желаеме да разклащаме нещата или да променяме нещата тук ", сподели служителят. " Статуквото беше нашата нарицателна дума за този интервал. "
 Китай ще отвърне уместно на ограниченията на Съединени американски щати за импорт на китайски артикули
Китай ще отвърне уместно на ограниченията на Съединени американски щати за импорт на китайски артикули

Увеличението на митата е симптом на уязвимост, счита външният министър Ван И
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР