ВАШИНГТОН (АП) — Високопоставени пратеници на правителството на САЩ изразиха

...
ВАШИНГТОН (АП) — Високопоставени пратеници на правителството на САЩ изразиха
Коментари Харесай

САЩ цитират „злоупотреба“ с ИИ от Китай и други в двустранни преговори при закрити врата

ВАШИНГТОН (АП) — Високопоставени пратеници на държавното управление на Съединени американски щати показаха угриженост по отношение на „ злоупотребата с ИИ “ от Китай и други в закрити... договаряния с китайски публични лица в Женева, заяви Белият дом в сряда.

Китай и Съединените щати „ размениха гледни точки по отношение на своите съответни подходи към сигурността и ръководството на риска от ИИ “ в „ откровените и градивни “ полемики ден по-рано, написа в изказване представителят на Съвета за национална сигурност Адриен Уотсън.

Първите сходни диалози сред Съединени американски щати и Китай по отношение на ИИ бяха артикул на среща през ноември сред президентите Джо Байдън и Си Дзинпин в Сан Франциско. Разговорите свидетелстваха за опасенията и очакванията по отношение на обещаващата, само че евентуално рискова нова технология.

„ Съединените щати подчертаха значимостта да се подсигурява, че AI системите са безвредни, сигурни и надеждни, с цел да се осъществят тези преимущества на AI - и да продължим да построяваме световен консенсус на тази основа “, сподели Уотсън. Поз...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР