Според бившия министър на България, лидер на проевропейската партия Продължаваме

...
Според бившия министър на България, лидер на проевропейската партия Продължаваме
Коментари Харесай

Петков пак се хвали с оръжие за Украйна, как преметнал Нинова

" Според някогашния министър на България, водач на проевропейската партия " Продължаваме измененията " Кирил Петков, доставките на българско оръжие за Украйна са ставали посредством страни медиатори. Така е било възможно да се преодолее съпротивата на проруските сили в обединението и Народното събрание ", написа украинската медия УНИАН, представена от Блиц.

Медията цитира изявление на бившия министър-председател на България, обещано за  " Гласът на Америка ". Казва се, че " водената от Петков коалиция включва четири партии, по-специално социалисти, тесни връзки с Руската федерация. Според политика представителите на тази партия споделиха, че „ нито един патрон не би трябвало да удря Украйна, в противоположен случай те ще изоставен обединението и държавното управление ще престане да съществува “.
-->
" Благодарен съм, че други страни от НАТО и Европейски Съюз взеха решение, че имаме тези муниции. Купиха ги от България и ги дадоха гратис на украинската войска. Това беше най-хубавата композиция.

От една страна, ние можехме да дадем огромен принос за подкрепяне на украинската войска. От друга страна, украинският народ не плащаше доста или въобще не плащаше. И трето, нямаше директен експорт от България за Украйна, което задоволяваше условията на нашия съдружен сътрудник ", изясни Петков.

Той напомни, че водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която оглавяваше Министерството на стопанската система на страната, сподели непосредствено, че няма да подпише документ, съгласно който Украйна ще бъде краен адресат на оръжие.

" Изведнъж при нея започнаха да идват документи от държавното управление на Съединени американски щати, английското държавно управление, полски компании, румънски компании. Ние изцяло изпълнихме тези критерии. Сигурен съм, че тя не е излъгала своите поддръжници и даже в случай че Украйна беше посочена в един документ, щяхме да загубим нейната поддръжка “, сподели Петков.

В същото време експремиерът отхвърли да посочи за какви оръжия става дума, както и по какъв начин тъкмо са доставени в Украйна. " И да, България правеше пари. Две хиляди българи тогава работеха на 100%. Средствата отиваха в локалните бюджети и това беше огромен принос за стопанската система ", обобщава политикът.

В публикацията на украинската мезия се показва още, че политическото управление на България сега е разграничено във връзка с съветската инвазия в Украйна.

" Президентът Румен Радев, който преди този момент назова Крим „ съветски “ през април 2022 година, изрично се опълчи на доставката на българско оръжие за Украйна под предлог за заплаха България да бъде въвлечена във войната.

Едва през декември българският парламент съумя да утвърди директни доставки на оръжие за Украйна, за което президентът Радев назова депутатите войнолюбци. По-рано медиите писаха, че България скрито е доставяла на Украйна гориво и съставни елементи за руско оръжие. Тези колета са били защитавани в загадка, с цел да не бъдат осуетени от проруски политици в българското държавно управление ", прецизира УНИАН.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР