Съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан каза, че

...
Съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан каза, че
Коментари Харесай

САЩ казват, че споразумението за отбрана със Саудитска Арабия не е възможно без Израел

Съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан сподели, че администрацията на Байдън няма да подпише съглашение за защита със Саудитска Арабия, в случай че кралството и Израел не се съгласят да възстановяват връзките, настоявайки „ не можеш да отделиш едно парче от другите “.

В изявление на фестивала FT Weekend в събота Съливан отхвърли неотдавнашните догатки, че се обмисля двустранно съглашение сред администрацията на Байдън и кралството, в случай че Израел откаже да направи отстъпки на палестинците.

Администрацията на Байдън упорства за тристранна договорка, с цел да насърчи Рияд да формализира дипломатическите връзки с Израел като част от проектите за обезпечаване на резистентен мир в Близкия изток, откакто офанзивата на Хамас от 7 октомври провокира съвсем седеммесечната война в Газа. Тя се надява да употребява вероятността кралството - дългогодишната огромна премия на Израел - и други мюсюлмански страни да възстановяват връзките си, с цел да убеди Израел да се съгласи на з...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР