Предстоящите избори са изключително важни за България, конфликтът Русия -Украйна

...
Предстоящите избори са изключително важни за България, конфликтът Русия -Украйна
Коментари Харесай

Президентът Радев: На предстоящия вот България ще избира между войната и мира

" Предстоящите избори са извънредно значими за България, спорът Русия -Украйна се отразява на целия свят.  На идния избор България ще избира сред войната и мира ". Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти в Ямбол. 

" Крайно рисково е пристрастеностите на войната сред Русия и Украйна да се разпалват и в Европа, а гласовете за мир да се посрещат с изстрели.  Аз от дълго време предизвестих, че тази война ще се разраства, само че е недопустимо в европейските общества да се насажда непоносимост към непознатия глас и ненавист. Неприемливо е продължаването на войната и невъзможната победа над Русия да се показват като само вероятен излаз ", съобщи президентът.

" Опитът за ликвидиране на европейски образец от радикализиран маниак поради поддръжката му за мира е показателно за следствията от тази насажда на непоносимост към непознатото мнение и ненавист ", сподели Радев.

" Всички кръвопролития стартират с милитаристки апели, които нямат място в Европа. И всеки опит, пристрастеностите от войната да се придвижват тук и насилието да се придвижват тук, не водят до нищо положително. За такива дейности би трябвало да се търси отговорност ", сподели Радев.

" Ако по този начин не престават нещата и не се постави завършек на тази война, ще имаме демографски опустошена Украйна, с изцяло унищожена инфраструктура, промишленост, произвеждане. И това ще има извънредно тежки последствия, освен за Украйна, а и за цяла Европа. Затова всеки ден, в който тази война продължава е гибелен. И за Украйна, и за Русия, и за всички нас ", сподели Радев.

" Отново приканвам за глас на разсъдъка и най-накрая за дипломатически старания за мир, а не за непрестанно наливане на оръжие ", добави президентът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР