Споразуменията между Северна и Южна Корея за предотвратяване на въоръжени

...
Споразуменията между Северна и Южна Корея за предотвратяване на въоръжени
Коментари Харесай

Югът: Споразуменията със Северна Корея против конфликти трябва да бъдат спазвани

Споразуменията сред Северна и Южна Корея за попречване на въоръжени спорове би трябвало да бъдат спазвани, съобщи през днешния ден офисът на южнокорейския президент, ден откакто Северна Корея показва нови стратегически оръжия, съобщи Ройтерс.

Новите оръжия на КНДР бяха демонстрирани през вчерашния ден при боен церемониал в Пхенян в чест на 75-ата годишнина от основаването на Корейската трудова партия. Те включват интерконтинентална балистична ракета и балистична ракета, която се изстрелва от подводници.

Южнокорейското президентство съобщи, че е провело изключително съвещание на Националния съвет за сигурност, на което са били разисквани новите севернокорейски оръжия и е била оценена речта на Ким Чен Ун на вчерашния церемониал в Пхенян, предава Българска телеграфна агенция.

Макар Ким да съобщи във вчерашната си тирада, че Северна Корея ще продължи да ускорява военната си мощност, той изрази вярата си, че Пхенян и Сеул ще могат да си сътрудничат след края на пандемията от ковид, отбелязва Ройтерс.

Парадът в Пхенян бе извършен на фона на напрежението сред Севера и Юга, предизвикано от убийството предишния месец на представител на южнокорейските риболовни управляващи от севернокорейски бойци. Случаят провокира потрес и яд у мнозина в Южна Корея. Сеул прикани за взаимно следствие на случилото се, откакто се добра до информация, че севернокорейските бойци са умъртвили мъжа и по-късно са запалили тялото му. Южнокорейското президентство прикани през днешния ден Северна Корея да даде отговор на молбата за следствие на случая.

В настрана изказване, южнокорейското министерство на националното обединяване съобщи, че речта на севернокорейския водач Ким Чен Ун по време на вчерашния церемониал, в границите на която той изрази вярата си за бъдещо съдействие сред двете Кореи, може да докара до мир и по-добри връзки.

Южнокорейското министерство на защитата изрази опасенията си по отношение на новите оръжия на Северна Корея и съобщи, че ще им направи обстоен разбор взаимно със Съединените щати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР