Споделянето за споровете и конфликтите в семейството с най-добрата приятелка

...
Споделянето за споровете и конфликтите в семейството с най-добрата приятелка
Коментари Харесай

Споделянето с приятелки – пряк път към развода

Споделянето за разногласията и споровете в фамилията с най-хубавата другарка по-скоро може да навреди, в сравнение с да помогне. И всичко това е поради ревността и асоциацията, която събеседникът прави със личните си проблеми.

Вместо да търсим другарка, на чието рамо да поплачем, експертите поучават да намерим метод да приказваме с колегата си и с него да решаваме противоречивите въпроси.

Психолозите от университета на Северна Каролина стигнали до тези заключения след 2-годишно изследване. Участничките отговаряли на въпроси за сантименталните си връзки както и за проблеми, с хора, с които са ги обсъждали.

Резултатите от изследването сочат че, разискването на връзките в двойката с приятелки покачва риска от разлъка с 33%. Като диалозите въобще не съдействали за изглаждане на недоразуменията, а ги задълбочавали.

Докато тези дами, които обсъждали с колегата си връзките, 2 пъти по-често успявали да запазят връзката си.

Според учените това се дължи на няколко аргументи. Често приятелките не утвърждават колегата на своята приятелка. И, когато тя показа, че има проблеми в връзките, то те изпитват ревнивост, изключително, в случай че на собствен ред също имат любовни драми.

Източник:

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР