СподелиУкраинските служби съобщиха, че са предотвратили опит за убийството на

...
СподелиУкраинските служби съобщиха, че са предотвратили опит за убийството на
Коментари Харесай

Предотвратен е опит за убийство на Зеленски

Сподели
Украинските служби оповестиха, че са предотвратили опит за убийството на Володимир Зеленски и други високопоставени украински чиновници. Задържани са сътрудници на ФСБ, оповестяват още те.

Службата за сигурност на Украйна (СБУ) е разрушила мрежа от сътрудници на Федералната работа за сигурност на Русия, излиза наяве още от известието. Плановете са включвали убийството и на други високопоставени украински чиновници. В групата са взели участие и двама полковници, посредством които секретна информация е изтичала към Кремъл.

Зеленски е трябвало да бъде похитен, а по-късно и погубен

Целта на групата е била да разпознава близки до президента военни, които да го отвлекат, а по-късно и убият, осведомят от СБУ. Сред останалите цели са били ръководителят на СБУ Васил Малюк и този на военното разузнаване ГУР Кирило Буданов. Буданов е трябвало да бъде похитен още преди православния Великден на 5 май. Неговата брачна половинка Марианна Буданова бе призната в болница с признаци на отравяне през ноември 2023 година.

„ Контраразузнавачите бяха арестувани, а следователите на СБУ осуетиха проектите на ФСБ да ликвидира президента на Украйна и други представители на висшето военно и политическо управление на страната “, четем още в известието.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР