Спира строителството на къмпингите „Градина“ и „Арапя“, както и временно

...
Спира строителството на къмпингите „Градина“ и „Арапя“, както и временно
Коментари Харесай

Спират строителството на обектите по Южното Черноморие - „Градина“, „Арапя“ и Алепу


Спира строителството на къмпингите „ Градина “ и „ Арапя “, както и краткотрайно се стопира изливането на бетон в местността Алепу., стана ясно през днешния ден.

Със заповед на дирекцията за строителен надзор се постанова краткотрайната възбрана за строителството на къмпинг „ Арапя “, както и в местността Алепу,. На къмпинг „ Градина “ вложителят самичък се отхвърля краткотрайно от построяването на ресторант, магазин и паркинг.

Неспазването на поетапност на строителните работи, както и подозрения, че не е осъществено подсилване на свлачището, са главните аргументи за прекъсване на строителните работи в местността " Алепу ", сподели шефът на ДНСК Иван Несторов, представен от БНР. " Инвеститорът твърди едно. Документите ще покажат в понеделник какво е позволил като нарушаване, тъй като се вижда с просто око, че е построена част от структурата на една от постройките, което е неприемливо ".

На вложителя на плана ще бъде натрапен и акт за замърсяване на региона, съобщи шефът на екоинспекцията в Бургас инж.Тонка Атанасова: " Плажната линия. Тя е към 400-500 квадратни мерта. На възложителите към този момент е обещано наставление в период от 15 дни да бъде изчистена тази земна маса ".

" Не сме направили никакви нарушавания ", съобщи Цветанка Павлова - механически специалист на компанията вложител: " Това нещо стои и то не е част от постройката. То е част от укрепиленото оборудване ".

За строителството на къмпинг " Арапя " пък следва да бъде осъществена цялостна инспекция на документите, сподели след оглед на обекта Иван Несторов: " Съгласно нашите условия на закона за устройство на територията, когато се вкарва един обект в употреба, той би трябвало да има обезпечен комуникационно-транспортен достъп, а не коларски път ".

По-рано по предписание на премиера Бойко Борисов екип на ДНСК стартира инспекция на строителните обекти по Южното Черноморие. С специалистите има и представители на Службата по геодезия, картография и кадастър в Бургас.

Проверката стартира от плажа в местността Алепу, където се прави подсилване на свлачище за строителство на две почивни бази.

До момента от Регионалната дирекция за строителен надзор в Бургас отхвърлят коментар за строителството по Южното Черноморие.

Според Регионалната екоинспекция, като се изключи заравнените дюни на къмпинг " Смокиня ", в останалите три терена – на къмпинг " Градина ", в местността Алепу и край къмпинг " Арапя ", строителството е изцяло законно, прецизира БНР.

http://www.dnsk.mrrb.government.bg/UI/Home.aspx?0ZKDwUgLUJr%2fs0Bjj%2frr12JEQVEkQQm%2bH4xeG%2fyG5%2b1LTSlWsteOwnW%2fy%2bSlLDdI

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР