Спецрокуратурата внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу петима

...
Спецрокуратурата внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу петима
Коментари Харесай

Петима отиват на съд за 22 млн. лв. данъчни измами

Спецрокуратурата внесе в Специализирания углавен съд обвинителен акт против петима души за присъединяване в проведена незаконна група, основана за отбягване установяването и заплащането на Данък добавена стойност в изключително огромни размери, оповестиха от прокуратурата.

Групата е съществувала от февруари 2011 година до януари 2015 година, като е избегнала заплащането на отговорности по Закона за Данък добавена стойност за над 22 млн. лева Те били употребени като данъчен заем от две настоящи търговски сдружения, благосъстоятелност на участник в групата.

Ръководителят на групата провел регистрирането на 12 компании от вида " изчезнал търговец " на името на подставени лица с невисок обществен статус, без активност, активи и чиновници. Целта на кухите сдружения била да слагат началото на неистинен документален поток и непозволено да образуват данъчен заем на настоящите компании.

Групата намирала " притежатели " и записала на тяхно име кухите търговски сдружения. Осигурявани били и неистинен документи - контракти за консултантска активност и други разнородни услуги, фактури за фиктивни доставки и за покупка на машини (средно по 100 фактури на месец), ЧМР, товарителници и прочие

За счетоводството били наемани външни специалисти, които не подозирали, че обработват неистинен документи. Собственикът на настоящите сдружения внасял месечните справки-декларации по ЗДДС, които постоянно отчитали висок оборот и ниска облага.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР