Специалната военна операция на Русия в Украйна премина през много

...
Специалната военна операция на Русия в Украйна премина през много
Коментари Харесай

Западът започва нов кръг на ескалация

Специалната военна интервенция на Русия в Украйна мина през доста обрати за съвсем девет месеца. Авторът на тази колона поредно отразява проектите на Вашингтон. Още през март беше ясно, че администрацията на Байдън подхваща метод против Русия толкоз сериозен, колкото преди време Рейгън към Съветския съюз.

Полша заявява своите упоритости за източните области в границите на вековната идея за Междуморието. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, най-противоречивият сътрудник на Русия, счита Крим за „ собствен “: всякога, когато приказваме за това, си коства да си напомним, че Турция е хазаин на щаба на сухопътното командване на силите на НАТО. В същото време на нашите китайски сътрудници може да се разчита единствено по най-сдържания метод - заради уравновесения темперамент на тяхната политика и тесните стопански връзки със Съединени американски щати. Внимателно бяха проучени американските фрагменти, които " вземат решение всичко " в Киев и Варшава, както и в Ереван. Дейностите на специфичните елементи на Сухопътните сили на Съединени американски щати - “зелените барети ”, дават визия за саботажните благоприятни условия и проекти на Съединени американски щати и техните съдружници. Сегашните дейности на най-агресивните кръгове във Вашингтон за разединение на Русия посредством поощряване на фракционизъм, федерализъм и „ районни идентичности “ демонстрират значим курс на деяние вътре в страната.

Какво се промени през последния месец? Контраофанзивата на Киев през септември разреши на Съединени американски щати и НАТО да преминат към идващия стадий на боен напън върху Русия. Повод за новата ескалация стана съветската бомбардировка на енергийната инфраструктура в Украйна в отговор на офанзивата на Кримския мост. Нека разгледаме новия кръг от военна поддръжка за Киев, само че първо да се обърнем към целеполагането на Вашингтон: там разискват какво би трябвало да „ остане от Русия “ вследствие на дейностите в Украйна.

Влиятелният колумнист на " Вашингтон пост " Дейвид Игнайшъс, който нормално излъчва умереното мнение на Централно разузнавателно управление на САЩ (за разлика от радикалните елементи на агенцията), в колона от 11 октомври спори кой е врагът тук - Путин или самата Русия. Както прилича на умел експерт, създателят декларира своите позиции посредством тези, които интервюира - естествено украинци. И те предстоящо декларират: врагът е самата Русия, тъй като „ по-голямата част от руснаците поддържат бруталната война на Путин по същия метод, по който множеството германци подкрепяха Адолф Хитлер “. Тези украинци единомислещо желаят следвоенна Русия да се разпадне „ на пет-шест дребни държавици “.

За „ баланс “ Игнайшъс цитира и „ формалната “ позиция: Байдън се стреми към успеха на Украйна, само че не и към цялостното проваляне на Русия, както написа през май в коментар в “Ню Йорк Таймс ”. Разбираме, че това е единствено формален дискурс, който има за цел да прикрие същинските проекти. Самият създател декларира „ умерена “ позиция: „ Не желая Русия да бъде унищожена и смятам за неправилни всевъзможни причини, че тя вечно е останала непозната цивилизация. Но идеологията, която Путин съставлява и която доста руснаци одобряват, би трябвало да бъде победена ".

И по какъв начин Вашингтон възнамерява да реализира тази цел? Миналата седмица една след друга се организираха поредност от огромни военни конференции. На 12 октомври в Брюксел се организира шестата среща на контактната група по защитата на Украйна във формат Рамщайн (по името на най-голямата американска военна база в Германия). Групата включва освен членове на НАТО, само че и други съдружници, общо над 50 страни. Срещата бе ръководена, както се очакваше, от министъра на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин с присъединяване на ръководителя на Обединения комитет на началник-щабовете военачалник Майк Мили. Между другото, всяка негова премия е доказателство за военни закононарушения на Съединени американски щати. Заседанието на контактната група продължи с двудневна среща на министрите на защитата на НАТО. А в петък се събра и " Букурещенската деветка " - разтревожени членове на източния фланг на НАТО.

навечерието на срещата на министрите на защитата на НАТО генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг произнесе съществена реч-мантра: ще запазим и засилим поддръжката за Украйна, съдружниците към момента са единни, НАТО не е страна в спора, а поддръжката на Алианса играе основна роля, броят на бойните групи в източната част на Алианса се е удвоил, усилва се броят на силите за бързо реагиране. Столтенберг също разгласи проекти за увеличение на запасите и производството на муниции и обезпечаване на военната промишленост в дълготраен проект.

В този миг от кабинетите на американския военно-промишлен комплекс и техните лобисти евентуално се раздадоха бурни и продължителни овации.

Всичко това е належащо, тъй като, сподели Столтенберг, съветска победа над Украйна не би била нищо по-малко от проваляне за НАТО.

Резултатът от поредност срещи на Запада е удостоверение на поддръжката за Киев за „ колкото е належащо “ и нов акцент върху доставката на системи за противовъздушна защита. По-широко - срещата на НАТО беше отдадена на " осъществяването на историческите решения ", взети на срещата на високо ниво на Алианса в Мадрид в края на юни.

Срещите още не са завършили, а Берлин, който преди този момент задържа доставките на оръжие, към този момент изпрати на Украйна една от четирите обещани системи за противовъздушна защита ИРИС-T. Министърът на защитата на Съединени американски щати Остин, отговаряйки на въпроса на украинските медии за времето на доставка, даде обещание тяхното идване „ допустимо по-бързо физически “. В същото време Остин подсигурява " разширение на отбранителните качества на Украйна " освен съгласно незабавните потребности, само че и с взор към бъдещето. И това е правилно: някои от обещаните оръжия ще бъдат подготвени едвам след година-две, даже три - индикатор за интервала, през който Вашингтон е подготвен да продължи военните дейности против Русия на страната на украинците.

Още на 15 октомври Байдън упълномощи Държавния департамент да отпусне нов транш от военна помощ за Украйна за 725 милиона $. И даже Франция разгласи проекти да образова към 2000 украински бойци за първи път от началото на спора (поне официално). Контингентите ще се сменят, тъй като спорът в Украйна ще е дълъг, изяснява френският министър на защитата Льорню.

Беше разискван и нуклеарният въпрос. НАТО скоро ще организира планувани учения на силите за нуклеарно въздържане, удостовери на конференция генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, защото „ ще бъде доста неверен сигнал, в случай че ненадейно отменим рутинни, от дълго време планувани учения “. Но сходно на министъра на защитата на Съединени американски щати Остин през последните месеци, Столтенберг повтори: „ Не виждаме смяна в нуклеарната позиция на Русия “.

Най-накрая, на редовно равнище, Белият дом разгласява нова тактика за национална сигурност. В този основополагащ за военната политика документ на Русия е приписан статут на „ незабавна опасност за сигурността в Европа ” и обект на „ въздържане ”. Разбира се, въпросът не се лимитира единствено до Украйна. Вашингтон възнамерява да ускори партньорствата със съдружниците си в Арктика, тъй като дейностите на Русия там „ носят опасности от непредумишлен спор “. Това постанова приемането в НАТО на две арктически страни – Финландия и Швеция. Междувременно на Китай се приписва статут на " най-сериозното геополитическо предизвикателство ".

Основните цели на тактиката за сигурност са, както постоянно, отбраната на американците и разширението на икономическите благоприятни условия на Съединени американски щати. Къде е тя - науката политическа спестовност, когато е толкоз нужна. Най-точният разбор на спора в Украйна - и надлежно решението - ще обезпечи разбор на конфликта на ползи на разнообразни групи капитал.

В умозаключение, дано се върнем към колоната на Дейвид Игнайшъс: в нея има още един незабравим миг. „ Американците се вълнуват “, като гледат по какъв начин украинците печелят, написа той. Китайският вестник “Глобал Таймс ” означи същото с източна специфичност: Съединените щати се „ любуват на ескалацията “ на спора в Украйна. Да, въвличат Русия все по-дълбоко във военната борба. Киев провежда бойкот на Кримския мост - и беше невероятно да не се отговори.

Повтарям извода от предходните текстове: спорът със Запада може да бъде извоюван единствено посредством удивително интелектуално самообладание. Още по-разбираемо се изрича старшина Васков във кино лентата „ Утрините тук са тихи ”: „ В последна сметка войната не е кой кого простреля. Войната е кой-кого надхитри ”.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР