Специална награда за Мерил Стрийп, гала вечери, посветени на режисьорки

...
Специална награда за Мерил Стрийп, гала вечери, посветени на режисьорки
Коментари Харесай

Започва кинофестивалът в Торонто: Жените на почит

Специална премия за Мерил Стрийп , церемония вечери, отдадени на режисьорки - дамите ще са на респект на интернационалния кинофестивал в Торонто, който се открива през днешния ден и ще продължи до 15 септември, съобщи Франс прес.
 
Редица звезди, измежду които Натали Портман, Никол Кидман, Кристен Стюарт и Мерил Стрийп, ще минат по аления килим на най-големия кинофестивал в Северна Америка.

 
Той притегля стотици артисти и режисьори и е считан за трамплин към премиите " Оскар ". Миналата година " Зелената книга " триумифра в Торонто , преди да завоюва " Оскар " -а за най-хубав филм. Същото се случи предходната година с " Формата на водата ".
 
Тази година с интерес се чака международната премиера на комедията на новозеландския режисьор Тайка Уайтити " Джоджо заека ", в която действието се развива в нацистка Германия , и прожекцията на " Само благосклонност ", приспособен по автобиографична книга на млад американски юрист, който пази хора с издадени простъпка смъртни присъди. Филмът е с присъединяване на Джейми Фокс, Майкъл Б. Джордан и Бри Ларсън.

 
Ще бъдат показани също филми, които идват от провеждащия се кинофестивал във Венеция, като " Жокера ", отдаден на фамозния противник на Батман.-->
 
Тазгодишният 76-и кинофестивал във Венеция провокира дискусия , тъй като в конкурсната стратегия са включени единствено два кино лентата на режисьорки. Организаторите на 44-ия кинофестивал в Торонто решиха като собствен приоритет да поправят този нарушен по отношение на дамите баланс в киноиндустрията.
 
" Решихме да изведем на напред във времето полът и представянето му ", означи един от шефовете на фестивала Камерън Бейли.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР