Специализираният наказателен съд оставив ареста кмета на пловдивския район Северен“

...
Специализираният наказателен съд оставив ареста кмета на пловдивския район Северен“
Коментари Харесай

Кметът на район Северен в Пловдив остава в ареста

Специализираният углавен съд оставив ареста кмета на пловдивския регион „ Северен “ Ральо Ралев, който е разследван за рушвет.

Бизнесменът Иван Делевски, апетитен като съизвършител на Ралев, беше пуснат под парична гаранция от 60 хиляди лв..

Мотивите на магистратите са, че са събрани задоволително доказателства, както и че е налице заплаха обвиненият да извърши наново закононарушение, в случай че бъде пуснат на независимост.

Според свидетелските показания районният кмет е изискал рушвет в размер на 60 хиляди лв., с цел да утвърди строителен план.

Вторият обвинен – приятелят на Ралев Иван Делевски, бе пуснат на независимост под парична гаранция. Според съдията неговата роля в схемата е второстепенна и той не е главният основател, макар че съгласно очевидци в автомобила му е бил открит рушвет, заяви БНР.

От държавното обвиняване показаха неодобрение, че съучастникът на Ралев не е арестуван под стража. Прокурор Венцислав Фердинандов съобщи, че мярката ще бъде протестирана.

Адвокатите на двамата обвинени не се съгласиха с причините на прокуратурата и желаеха по-лека мярка за неотклонение. Те акцентираха тежкото здравословно положение на районния кмет.

Определението на съда не е дефинитивно и може да се апелира в 3-дневен период пред Апелативния профилиран углавен съд.

Вчера детайлности за схемата, чието разплитане е почнало след тъжба при премиера Борисов този януари, даде заместник-главният прокурор Иван Гешев.

„ Провежда се среща сред строителя през още едно лице, където кметът споделя, че него го няма в цялата скица... Хубаво си пие ракията с някои други хора, само че не и с него. И от тука нататък почва да се развива по-така динамично обстановката – организират се диалози с разнообразни хора от общината, в разнообразни формати. Това, което му се споделя на него от разнообразни лица (източник от общината, не непосредствено от кмета), да му решат казуса против несъмнено възнаграждение. Оттука отново, типично наша скица – сумата е 60 000 лева, с цел да може да бъде утвърден планът. И индивидът схваща, че няма да си осъществя плана. След това се принуждава да си избавя капиталовите планове, попадайки при министър-председателя. И отсам към този момент се развиват наказателно-правните последствия на този аспект “, обясни Иван Гешев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР