Районна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство за установяване на

...
Районна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство за установяване на
Коментари Харесай

Прокуратурата в Пловдив установява причините за смъртта на британеца, бит от охранители

Районна прокуратура – Пловдив следи досъдебно произвеждане за определяне на аргументите за настъпилата гибел на 67-годишния английски жител в Пловдив, за което GlasNews заяви. Той е умрял на 19.06.2024 година в УМБАЛ „ Св. Георги “, в Отделението по токсикология, където е бил признат същия ден.

Установено е, че на 18 юни 2024 година, вечерта, Р.Г. е потърсил лекарска помощ в болничното заведение. Той е бил прегледан, след което освободен. Малко по-късно Р.Г. се е върнал в болничното заведение, като е упорствал още веднъж да бъде прегледан. Поради тази причина е бил подаден сигнал на частната охранителна компания, ангажирана със сигурността на болничното заведение.

Няколко чиновници от компанията се отзовали пред входа на „ Спешния център “ на УМБАЛ „ Св. Георги “. Там зародила конфликтна обстановка сред английския жител и охранителите. Те се пробвали да го отстранят от региона на болничното заведение, само че той отказал, настоявайки да бъде прегледан от доктор. В това време Р.Г. е бил бутнат на земята от един от охранителите и е останал там до идването на полицейски екип от Второ районно управление (на МВР), Пловдив, където е бил подаден сигнал за случая. Служителите на Министерство на вътрешните работи са открили, че Р.Г. в бил в схващане. Впоследствие той е бил признат в Отделението по токсикология в болничното заведение, където е умрял в ранните часове на 19 юни 2024 година

По досъдебното произвеждане се правят дейности по следствието - разпитват се очевидци, конфискувани са материални доказателства, назначена е тройна съдебномедицинска експертиза, която да отговори на въпроса каква е повода за гибелта на Р.Г. и дали има травматични увреждания по тялото му, както и химическа експертиза, която да откри дали в кръвта на умрелия е имало съществуване на алкохол. 

След събиране на всички доказателства наблюдаващият прокурор ще направи разбор и ще се извърши преценка за вероятно привличане към наказателна отговорност. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР