Специализираният наказателен съд не поиска да изслуша задържаните свидетели по

...
Специализираният наказателен съд не поиска да изслуша задържаните свидетели по
Коментари Харесай

Съдът решава да останат ли в ареста свидетелите по делото за КТБ

Специализираният углавен съд не изиска да изслуша арестуваните очевидци по делото КТБ, заяви БГНЕС.

В Специализирания углавен съд през днешния ден стартира съвещанието, на което се преглежда настояването на Специализираната прокуратура за налагане на мярка за неотклонение „ задържане под стража” на петимата, на които им бяха повдигнати обвинявания по отношение на мегаделото КТБ.

Адвокатите на обвинените обявиха, че настояването на Специализираната прокуратура е неприемливо, тъй като липсват претекстове за желаната мярка и подчертаха, че единственият им претекст е клиентите им да не се укрият. Това изказване беше опровергано от съдията, който увери, че настояването на прокуратурата отговоря на условията на закона и добави, че производството е по член 64 от Наказателно-процесуален кодекс.

Последва искане от юристите да бъдат изслушани обвинените, само че беше отказано от съда. Това предизвика юристите да изискат отказ на съда, защото се притесняват, че разглеждането на делото няма да е обективно, тъй като лимитира правата на обвинените и поради допускането на акт, в който няма претекстове.

Съдът се отдръпна на скрито заседание, гледането на настояването продължава.
Свидетели по делото КТБ се снабдиха с обвинявания Прокуратурата ги упреква в пране на пари
Седем от очевидците по делото за банкрута на КТБ са обвинени. Съдят квесторите на КТБ за умишлена занемареност. Прокуратурата ги упреква в пране на пари.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР