Специализирани вагони за превоз на велосипедите на участниците в колоездачния

...
Специализирани вагони за превоз на велосипедите на участниците в колоездачния
Коментари Харесай

БДЖ в помощ на колоездачите. Специализирани вагони за участниците в Дунав ултра

Специализирани вагони за транспорт на велосипедите на участниците в колоездачния преход „ Дунав Ултра ” ще бъдат обезпечени от БДЖ, оповестиха от пресцентъра на  " Холдинг БДЖ " ЕАД. Вагоните ще са към съставите на два влака от София за Видин в поддръжка на участниците в изминаването на най-дългия туристически велосипеден маршрут в България.

В понеделник  - 4 септември утринният и обедният трен от София за Видин ще потеглят с спомагателен вагон за транспорт на колела. Разписанието на влаковете е налично в електронния справочник на формалната страница на БДЖ -  и в Гугъл maps.
-->
Билети за пътешестване и талони за транспорт на колела могат да бъдат закупени на билетните каси от всички железопътни гари в страната. БДЖ приканва участниците да се снабдят навреме с документи за своето пътешестване и да не чакат последния миг, което дава опция сдружението авансово да възнамерява нуждата от още спомагателни места.

Маршрутът на „ Дунав Ултра ” свързва най-северозападното с най-североизточното обитаеми места на страната (с. Куделин и с. Дуранкулак). Траекторията му от 740 км минава през или в региона на 119 обитаеми места - 17 града и 102 села, до 15 от които има достъп с железопътен превоз. Това са Видин, Лом, Милковица, Долни вит, Сомовит, Черквица, Ореш, Свищов, Иваново, Две могили, Русе, Силистра, Добрич, Генерал Тошево и Кардам. Маршрутът придобива известност със събития, чието предизвикателство е дистанцията му да се измине в границите на 48 часа с велосипед.

Събитието няма спортен характер и е персонално предизвикателство за всеки участник. По време на прехода всички колоездачи започват дружно, само че всеки е свободен да следва собствен личен проект за прекосяване, темпо и скорост. 

Всеки искащ да се включи в самодейността може да стартира своето пътешестване от случайно определена точка по маршрута. За задачата опция за транспорт на колела с трен до поречието на Дунав евентуалните участници имат освен до Видин. Любителите на преходите с велосипед могат да пътуват с трен до крайдунавските градове Лом, Черквица, Свищов, Русе и Силистра, откъдето да се включат в маршрута на „ Дунав Ултра ”.

Тази година, в десетото, юбилейно издание на „ Дунав ултра “ се чака да се включат над 150 колоездачи от седем държави - България, Румъния, Полша, Украйна, Германия, Белгия и Англия. Това сподели за Българска телеграфна агенция уредникът на събитието Борис Бегъмов. 

Каузата на събитието е разпространение на над 110 обитаеми места по поречието на река Дунав и в региона на Добруджа, откъдето минава маршрутът, написа БТА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР