Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт за

...
Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт за
Коментари Харесай

Дадоха на съд бившия кмет на Костенец

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания углавен съд обвинителен акт за рушвет против някогашния кмет на гр. Костенец Радостин Радев и предприемач, спечелил социална поръчка, съфинансирана от Европейския аграрни фонд за развиване на селските региони, съобщи Българска национална телевизия.

Разследването е събрало доказателства, че от февруари до 14 юни 2019 година Радостин Радев в качеството си на кмет на Костенец и в съучастничество с предприемача Ивайло Пашов, предложил рушвет в размер на 30 000 лв. на общински консултант в гр. Костенец, с цел да обезпечи приемането на решение по осъществяването на публичната поръчка. То е за подписването на запис на заповед от името на общината и в интерес на Държавен фонд „ Земеделие “ за 50-процентово предплатено финансиране на изпълнителя по плана за възобновяване на материалната база на локалното учебно заведение " Св.Св. Кирил и Методий ". С това общината поемала отговорност по осъществяването на плана на обща стойност 1 148 977,17 лв..

Кметът бил в спор с доста от общинските съветници и не очаквал нужната поддръжка за решението, а бизнесменът-строител не разполагал със средства за започване на работа и поел ангажимент да обезпечи въпросните 30 000 лв.. Тъй като не могъл да обезпечи и тях, издал от свое име запис на заповед за сумата в интерес на общинския консултант.

На някогашния кмет на Костенец е повдигнато и обвиняване държане на муниции за огнестрелно оръжие в служебната му каса без съответно позволение.

Предстои Специализираният углавен съд да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР