Кметът Благомир Коцев даде старт на Маратон Варна. Над 1200

...
Кметът Благомир Коцев даде старт на Маратон Варна. Над 1200
Коментари Харесай

Кметът Благомир Коцев даде старт на Маратон Варна

Кметът Благомир Коцев даде старт на Маратон Варна . Над 1200 бегачи от 33 страни се включиха в надпреварата, което стартира през днешния ден на площад „ Независимост “ в морския град.

Маратонът е в три дистанции. Общо 179 спортисти стартираха в класическата отдалеченост от 42.195 км.

В полумаратона от 21 км стартираха 418 състезатели , а в дистанцията от 10,5 километра – 532 спортисти .

Коцев даде старт и на градския крос от 2 км . В него най-възрастният участник е на 82 години. Три деца на по две години също ще вземат участие в надпреварата.

Победителите в конкуренцията при мъжете и дамите ще получат парична награда от по 1500 евро , заелите второ място – по 1000 евро, а финиширалите трети – по 500 евро.

Състезанието се организира по актуализирано трасе . След старта бегачите се насочат по централната пешеходна зона и навлизат от основния вход в Морската градина, а по-късно се включват за малко по пътя Варна – КК „ Златни пясъци “.

Емблематичното за града събитие е придружено от състезателен празник с демонстрации и томболи с награди в зоната на старт-финала . Желаещите могат да се включат в демонстративни тренировки по художествена гимнастика, карате, йога за деца, табата, баскетбол, футбол, брейк, балет и други благодарение на треньори от варненските клубове и школи.

На място ще се тегли и лотария с награди.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР