Специализираната прокуратура в Албания /СПАК/ разследва 20 души, които живеят

...
Специализираната прокуратура в Албания /СПАК/ разследва 20 души, които живеят
Коментари Харесай

Разследват 20 души в Албания по подозрение, че са част от иранска терористична клетка

Специализираната прокуратура в Албания /СПАК/ проверява 20 души, които живеят в страната, по съмнение, че са част от иранска терористична клетка, оповестява ТВ Ора нюз.

Става дума за някогашни членове на иранска муджахидинска организация, които се отделили от организацията и са обвинени в неразрешена активност на територията на Албания от името на терористичната организация Революционна армия на Иран и тамошните секрети служби, оповестява Ора нюз, представена от МИА.

Извършена е била инспекция в офисите на сдружението, ръководено от някогашен член на организацията Народни муджахидини на Иран /МЕК/ Хасан Хейлани и в 11 жилището в Тирана, употребявани от тези ирански жители, както и в два автомобила на същите лица.

Проверката била осъществена в сряда, на 14 юли, част от лицата били разпитани и същия ден освободени.

" Двайсет някогашни членове на МЕК са обвинени, че са наети от иранските секрети служби и Иранската революционна армия да получават информации и да правят акции срещу муджахидините, които живеят в лагера Манез покрай Дуръс ", оповестява малкия екран.

В лагера са настанени към четири хиляди муджахидини. Въз основа на контракта сред държавното управление на Албания и Съединени американски щати, първата група муджахидини от Народни муджахидини на Иран дойдоха в Албания в средата на май 2013 година от бежански лагери в Ирак.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР