Специализираната прокуратура повдигна обвинения на седем лица за участие в

...
Специализираната прокуратура повдигна обвинения на седем лица за участие в
Коментари Харесай

Разбиха група за търговия с дрога в Бургас, Ямбол и Ловеч

Специализираната прокуратура повдигна обвинявания на седем лица за присъединяване в проведена незаконна за разпространяване на опиати в три области на страната. Разследва се активността им и по отношение на произвеждане на марихуана, откакто при дейностите по следствието е открито и конфискувано съоръжение за наркооранжерия.

Участниците в групата са арестувани на 31 юли 2019 година при интервенция на ГДБОП, Териториалните служби БОП в Бургас, Плевен-Ловеч, ГДНП и Специализираната прокуратура в три области - Бургас, Ямбол и Ловеч.

Според събраните доказателства групата е работила от октомври 2018 година При осъществените претърсвания на жилища, промишлени пространства, офиси и коли са открити и конфискувани разнообразни доказателства за незаконната й активност.

В жилище на един от участниците в село Дерманци, Ловешко, е намерено огромно количество канабис, пакетиран за продажба на едро. Там са открити и конфискувани вентилатори, осветителни тела и други елементи от изцяло съоръжение за развъждане на растения в затворени пространства.

В къща на различен участник в групата в село Веселиново, Ямболско, с изключение на опиати, е намерено и конфискувано автоматизирано огнестрелно оръжие. Суха тревна маса в буркани и съоръжение за наркооранжрия са открити в остаряло промишлено помещение, където се допуска, че до неотдавна е бил отглеждан индийски коноп.

В едно от претърсените пространства е открито и конфискувано огромно количество пари в евро.

На седемте упрекнати за присъединяване в незаконната група е наложено задържане до 72 часа. Предстои в Специализирания углавен съд да бъде импортирано искане за налагане на мярка за неотклонение " Задържане под стража за всеки от тях.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР