Специализираната прокуратура повдигна обвинения на осем участници в организирана престъпна

...
Специализираната прокуратура повдигна обвинения на осем участници в организирана престъпна
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинения на 8-те задържани за наркоразпространение в Бургас

Специализираната прокуратура повдигна обвинявания на осем участници в проведена незаконна група за произвеждане и разпространяване на опиати в Бургас и Поморие. Те са арестувани на 17 октомври 2017 година при профилирана интервенция на ГДБОП, ОДМВР-Бургас и Специализираната прокуратура.


Според събраните досега доказателства групата е работила от януари 2017 година Освен с разпространяване на опиати в района, е имала желание да овладее и производството на марихуана. При осъществените процесуално-следствени дейности е открита и конфискувана апаратура за развъждане на канабис.

Участници в групата постоянно са употребявали и насилствени дейности, най-много във връзка с неточни улични дилъри, работещи за незаконната конструкция. Жестоко били измъчвани даже малолетни лица, които отказвали да станат разпространители, за да бъдат принудени.

При задържането на участниците, у огромна част от тях са открити разнообразни количества марихуана и амфетамини за разпространяване. С разпореждане на прокурор от Специализирана прокуратура на седем от упрекнатите за присъединяване в групата е наложено задържане до 72 часа. На 19 октомври 2017 година в Специализирания углавен съд ще бъде импортирано искане за налагане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ на всеки от тях. На един от упрекнатите е наложена „ Парична гаранция “.
 ​12 души са арестувани при акция на спецпрокуратурата и ГДБОП в Бургас ​12 души са арестувани при акция на спецпрокуратурата и ГДБОП в Бургас
Това заяви за Българска национална телевизия представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова. Разследването е против проведена незаконна група, разпространявала опиати в...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР