Специализираната прокуратура обвини осем гранични полицаи от ГКПП „Малко Търново"

...
Специализираната прокуратура обвини осем гранични полицаи от ГКПП „Малко Търново"
Коментари Харесай

Обвиниха в корупция осем гранични полицаи

Специализираната прокуратура упрекна осем гранични служители на реда от Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Малко Търново " за присъединяване в проведена незаконна група. Те бяха хванати при профилирана интервенция на ДАНС и Дирекция „ Вътрешна сигурност " на Министерство на вътрешните работи.
Събраните досега доказателства сочат, че групата работила от декември 2016 година до декември 2017 година Разследването открило, че служителите на реда желали преминаващи границата неголеми суми в лв. и валута, с цел да си затворят очите при нарушавания.
Подкупи са желани от пътуващи с неизрядни документи- да вземем за пример при извеждане на деца от един родител, без пълномощие от другия, от стюарди на рейсове и водачи на непознати камиони, с цел да минат по бързо бариерата, в това число и с цел да не бъдат проверявани обширно багажите и товарите.
От човек са събирани сред 20 и 60 лв.. Парите били внасяни в „ обща каса ", най-често при съответен шеф на промяна, а след края на работния ден са били разпределяни посред участниците.
Държавното обвиняване е поискало отстраняването им от работа. С разпореждане на прокуратурата, след ареста те са пуснати против парична гаранция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР