Министърът на енергетиката Владимир Малинов заминава на работно посещение в

...
Министърът на енергетиката Владимир Малинов заминава на работно посещение в
Коментари Харесай

Министър Малинов заминава на работно посещение в САЩ

Министърът на енергетиката Владимир Малинов отпътува на работно посещаване в Съединените американски щати през идната седмица. В рамките на визитата акцент ще бъде подложен върху надграждането на съдействието сред двете страни с цел гарантиране на енергийната сигурност .

Във Вашингтон ще се организира първото съвещание на Управляващия комитет по Междуправителственото съглашение сред двете страни за съдействие по плана за създаване на нуклеарна мощ на площадката на АЕЦ „ Козлодуй “ и нуклеарната стратегия за цивилен цели на България.

По време на визитата Малинов ще се срещне с асистент държавния секретар по въпросите на енергийните запаси на Съединени американски щати Джефри Паят . Планирана е среща и с асистент секретаря по интернационалните въпроси в Департамента по енергетика на Съединени американски щати Андрю Лайт.

Енергийният министър Владимир Малинов ще беседва с представители на финансиращи институции като Американската корпорация за интернационално развиване (U.S. DFC), както и с федералната организация за експортно кредитиране на Съединени американски щати „ Ексим банк “ (EXIM Bank), с цел да разиска опциите за присъединяване в реализацията на планове в българския енергиен бранш.

Предстои ви пътешестване до Барселона? Вижте кои музеи да посетите наложително

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР