Специализираната прокуратура образува досъдебно производство за организирана престъпна група за

...
Специализираната прокуратура образува досъдебно производство за организирана престъпна група за
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата образува досъдебно производство за ОПГ за донорство на кръв -

Специализираната прокуратура образува досъдебно произвеждане за проведена незаконна група за набиране на обособени лица или група от хора, с цел да бъдат употребявани за лишаване на телесна тъкан (кръв ), оповестиха от спецпрокуратурата.

Установено е, че е работила от януари 2020 година до 10 юли 2022 година в София. Тя се е занимавала с набирането на хора за кръводарители. Деянието е осъществявано посредством предлагането на материална полза. За оползотворяването на събраното количество кръвна плазма участниците в ОПГ са намирали нуждаещи се хора, които против несъмнено възнаграждение получават нужното им количество. Част от платената от клиентите сума отивала и при самите кръводарители.

Групата е правила главно своята активност в региона на столична болница поради намиращия се там огромен кръвен център.

В хода на следствието все още е открита съпричастността на 6 души, които са набирали донори. Те са давали сред 50 и 100 лева на всеки кръводарител.

При профилирана полицейска интервенция на ГДБОП под надзора на Специализираната прокуратура са арестувани 6 лица за период до 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи. Предстои те да бъдат привлечени към наказателна отговорност.

Действията по следствието не престават.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР