Специалистите от Управлението за създаване на оръжие с нелетален изход

...
Специалистите от Управлението за създаване на оръжие с нелетален изход
Коментари Харесай

Американските военни създадоха лазерно акустично оръдие

Специалистите от Управлението за основаване на оръжие с нелетален излаз (JNLWD) към Пентагона, сътвориха първообраз на акустично оръдие.
Новото оръдие употребява лазер за основаването на доста мощен тон в случайна точка на пространството, доста отдалечена от самото акустично оръдие.

Новото акустично оръжие употребява силата на звука за краткотрайно поразяване на хората. Подобно оръжие се употребява и през днешния ден. То е е основано през втората половина на 1990-те години и се назовава LRAD (Long Range Acoustic Device) – акустично устройство с огромен обсег.

Новото лазерно акустично оръдие може да излъчва гласови команди със мощ до 150 децибела. Възможно е генерирането на свръхмощен тон с периодичност от 2 до 3 KHz, извънредно противен за човешкия слух.

В устройството се употребяват фемтосекундни лазери. Специален лазер се употребява за образуване на малко кълбо плазма във въздуха. Това става за към 10-15 секунди. След това втори генератор насочва към плазменото кълбо лъч с доста стеснен набор. В резултат от взаимоотношението на лазерното лъчение с плазмата, поражда ярка светлина и извънредно мощен тон.

Чрез промени в честотата на лазерното лъчение, въздействащо на плазмата, се трансформира честотата на зараждащия тон. Специалистите смятат, че след око 3 години благодарение на лазера и плазмата ще могат да генерират реален човешки глас.



Новото лазерно акустично оръдие може да сътвори 150 децибелов тон на разстояние до 30 километра от инсталацията. Други детайлности не се оповестяват.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР