Специален екип на токийската прокуратура обискира днес в Сапоро офиса

...
Специален екип на токийската прокуратура обискира днес в Сапоро офиса
Коментари Харесай

Разследват бивш японски министър за корупция

Специален екип на токийската прокуратура обискира през днешния ден в Сапоро офиса на някогашния японски министър на земеделието, горите и риболова Таканори Йосикава, обвинен в приемане на подкупи от огромен лобист в хранителната индустрия, съобщи публичната телевизия Ен Ейч Кей, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ТАСС.
В интервала октомври 2018 - септември 2019 година 70-годишният Йосикава се е срещал три пъти в качеството си на министър в кабинета си с лобиста и е получил от него общо 5 милиона йени (над 48 000 долара). Йосикава признава този факт, само че отхвърля, че става дума за рушвет. Лобистът, който е някогашен президент на огромната компания "Акита фудс ", сега е консултант на редица фондове, основани от производители на месо и кокоши яйца. Той също признава, че е дал парите, само че отхвърля да е давал рушвет.
Тази седмица някогашният министър се отхвърли от поста си на народен представител в Народното събрание, мотивирайки се с влошено здраве. В момента той е в болница и му следва интервенция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР