Двудневните военни маневри на Китай в близост до Тайван са

...
Двудневните военни маневри на Китай в близост до Тайван са
Коментари Харесай

Тайван: Маневрите на Китай са явна провокация към международния ред

Двудневните военни маневри на Китай наоколо до Тайван са " очевидна провокация към интернационалния ред ", съобщи говорителката на тайванското президентство, представена от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

" Неотдавнашната едностранна провокация на Китай освен подкопава статуквото на мира и стабилността в Тайванския пролив. Тя е и очевидна провокация към интернационалния ред, която провокира сериозна угриженост и наказание от страна на интернационалната общественост ", посочи Карен Куо.

Китайските маневри приключиха нощес, припомня Ройтерс. Пекин, който счита, че демократично управляваният Тайван е негова територия, стартира ученията си три дни след встъпването в служба на президента Уилям Лай, който управляващите на КНР считат за " сепаратист ". Пекин съобщи, че ученията са " наказване " за речта на Лай при инаугурацията му в понеделник, в която той съобщи, че двете страни на Тайванския пролив " не са подчинени една на друга ". 

Лай неведнъж е предложил договаряния с Китай, само че е получавал отвод. Той упорства, че единствено народът на Тайван може да реши своето бъдеще и отхвърля китайските искания за суверенитет.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР