Спешният телефон 112 вече ще може по-точно да локализира обажданията

...
Спешният телефон 112 вече ще може по-точно да локализира обажданията
Коментари Харесай

Спешният телефон 112 с нова система за локализация

Спешният телефон 112 към този момент ще може по-точно да локализира позвъняванията към него. Новата услуга усъвършенства точността на локализацията до 4000 пъти по отношение на употребяваната до момента, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Тя е част от новите операционни системи на смарт телефоните и когато ползвателят я позволи, неговото местонахождение се задейства и изпраща автоматизирано до телефон 112 при положение на случай.

Увеличение на повикванията към Спешна здравна помощ, свързани с пандемията, регистрираха от Националната система за незабавни повиквания. За миналата година са получени общо над 3,5 млн. позвънявания, от които над 2 млн. са действителни сигнали, или 60 % от всички.

С над 3% повече спрямо 2019 година и с 4,41% по-малко от 2020 година са сигналите, подадени към полицията у нас, като тези за закононарушения срещу собствеността са намалели с 8,69%, а срещу личността - с 3,68%.

Ръст обаче означават сигналите за произшествия – те са нарастнали с 14,21% по отношение на 2020 година, а тези към пожарната работа са с 3,45% повече от 2020 година

От дирекцията регистрират спад на подправените позвънявания. Това е вследствие на все по-честото откриване на създателите на такива позвънявания, споделят от там.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР