Спешни мерки срещу драстичното поскъпване на тока за бизнеса на

...
Спешни мерки срещу драстичното поскъпване на тока за бизнеса на
Коментари Харесай

В Още от деня: Спекулация ли е поскъпването на тока за бизнеса?

Спешни ограничения против фрапантното повишаване на тока за бизнеса на свободния пазар желаеха работодатели в отворено писмо до премиера Бойко Борисов. Те обясниха, че не спекулират, а от електроенергийната борса оповестиха, че нарастването на цената се дължи на по-голямото търсене през последните дни. Гост с коментар по тематиката в " Още от деня " беше Валентин Николов, зам.-председател на парламентарната комисия по енергетика и народен представител от ГЕРБ.

Това повишаване в цена за ден напред, не за дълготрайни контракти и базова сила, изясни Николов.
Валентин Николов, ГЕРБ: Ако АЕЦ " Козлодуй " или Топлоелектрическа централа " Марица " не излезе на пазара и има огромно търсене, при всички случаи цените отиват доста нагоре. Това не е единствено феномен в България, а и на другите пазари.
На въпроса има ли нечиста сделка на пазара, Николов отговори, че не може да го твърди сигурно. По думите му, това би трябвало да се проверява в детайли от регулатора.

И още - ще мине ли " Турски поток " през България - вижте целия диалог във видеото!
 Работодателите с отворено писмо до премиера поради скок на тока за бизнеса Работодателите с отворено писмо до премиера поради скок на тока за бизнеса
Спешни ограничения против фрапантното повишаване на тока за бизнеса на свободния пазар желаеха работодатели в отворено писмо до премиера Бойко Борисов. Търг...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР