Спедиторите предупреждават за празни рафтове на супермаркетите в Германия заради

...
Спедиторите предупреждават за празни рафтове на супермаркетите в Германия заради
Коментари Харесай

Германия: Ръстът на цените на горивото ще удари по запълнеността на лавиците в супермаркетите

Спедиторите предизвестяват за празни лавици на супермаркетите в Германия поради разноските за гориво

Екстремното повишаване на цените на горивата си взема пауза. Цените както на дизела, по този начин и на бензина леко се намалиха, разгласи АДАК [най-голямата социална организация за автомобилисти в Германия, най-голямата в Европа. Основната функционалност е техническа, осведомителна и правна помощ на автомобилистите] в събота.

В петък цената на дизеловото гориво в страната беше приблизително 2,312 евро за литър, което е с 0,9 цента по-малко по отношение на четвъртък. Бензинът поевтиня с 0,2 цента до 2,20 евро за литър.

АДАК обаче не вижда признаци за " доста облекчение " сега. През предходните дни цените на горивата се покачваха с двуцифрени темпове всеки ден, достигайки невиждани висоти.

Основната движеща мощ е войната в Украйна и нейното влияние върху стоковите пазари. От началото на войната преди към две седмици цените на горивата скочиха до небето. Оттогава дизелът нарастна с съвсем 65 цента за литър, а бензинът с 45 цента.

Индустриалната асоциация на немските спедитори предизвести за най-тежката рецесия с доставките в Германия от края на Втората международна война в светлината на цените на горивата. Съществува опасност от „ отчасти празни лавици на супермаркетите “, сподели Дирк Енгелхард, ръководител на Федералната асоциация за товарен превоз и логистика. Причината съгласно него е, че от ден на ден спедитори към този момент не могат да понасят високите разноски за гориво.

„ Ситуацията е доста по-сложна, в сравнение с с ковид “, сподели Енгелхард. „ Изправени сме пред най-тежката рецесия с доставките от 70 години. Германия доближава обстановка, сходна на тази в Англия след Брекзит ", добави той.

Шефът на Федералната асоциация за товарен превоз и логистикапризова федералния министър на стопанската система Робърт Хабек (от “Зелените”) да се заеме с казуса и да се съветва с промишлеността за облекчение на бремето. „ Ако Робърт Хабек не предприеме дейности в този момент, Германия ще бъде изправена пред съществени ограничавания в доставките “, сподели Енгелхард. Той сподели, че последно е изпратил писмо до Хабек по-рано през седмицата, само че към момента не е получил отговор.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР