Спътникът, разработен от девет кенийски инженери, ще събира данни за

...
Спътникът, разработен от девет кенийски инженери, ще събира данни за
Коментари Харесай

Спътник, построен с българско участие, беше изведен в орбита на борда на Space X

Спътникът, създаден от девет кенийски инженери, ще събира данни за селското стопанство и околната среда, в това число за наводнения, суши и горски пожари.

 

Властите възнамеряват да го употребяват за ръководство на бедствия и за битка с продоволствената неустановеност.

 

Ракетата Фалкън 9, носеща спътника Тайфа-1, излетя без произшествия от базата Ванденберг в Калифорния към 6:48 ч. по Гринуич, след три отлагания заради неприятно време.

 

Отделянето на спътника от ракетата беше доказани към час и четири минути след изстрелването.

 

" Имаме да се оправяме с провокации, провокирани от изменението на климата, които спътникът, с помощта на това, че може да снима изображения, ще може да помогне да следим ", съобщи през вчерашния ден преди изстрелването капитан Алойс Вере, авиоинженер и заместник-директор на отдела за навигация и позициониране в ръководената от държавното управление Кенийска галактическа организация.

 

" Можем да следим измененията в горите, можем да следим измененията в урбанизацията ", акцентира той.

 

Спътникът е съединен благодарение на българската аерокосмическа компания " Ендуросат " на цена от 50 млн. кенийски шилинга (372 000 долара) за две години, оповестиха от галактическата организация

 

Агенцията твърди, че той ще работи пет години и по-късно ще се разпадне за 20 години, като навлезе в атмосферата и изгори, предава Българска телеграфна агенция.

 

В ракетата-носител бяха изстреляни и 50 потребни товара от други страни, в това число Турция, по програмата на Спейс екс за споделено пътешестване.

·         

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР