Спад на качеството на образованието и намаляване на годините на

...
Спад на качеството на образованието и намаляване на годините на
Коментари Харесай

Световната банка отчете спад в качеството на българското образование

Спад на качеството на образованието и понижаване на годините на образование в България регистрират от Световната банка в последната актуализация на Индекса на човешкия капитал. Това е комплициран показател, в който се регистрират редица параметри и се регистрира какъв е шансът на едно дете да развие цялостния си капацитет и да е в положително здраве, когато доближи по-зряла възраст, оповестява БНР.

Постиженията в областите на опазването на здравето и образованието в Европа и Централна Азия са застрашени поради рецесията с COVID-19, регистрира още отчета на Световната банка.

България и Украйна са двете страни, посочени като образец за спад на качеството на обучение през последното десетилетие. Страната ни попада в още един обезпокоителен образец – за годините на образование, като в този случай се подрежда до Молдова, Румъния и Украйна.

Общият извод в отчета е, че младежите в района на Европа и Централна Азия получават опциите, нужни за израстване като продуктивни възрастни. Това се дължи на продължителните вложения в опазването на здравето и образованието през тяхното детство и юношество.

Пандемията от COVID-19 заплашва постигнатото, предизвестяват от Световната банка. Причината е ограничаващите ограничения, които се вкарват за попречване на разпространяването на инфекцията – да вземем за пример, затварянето на учебни заведения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР