Социалният министър Бисер Петков обсъди подготовката и приоритетните теми на

...
Социалният министър Бисер Петков обсъди подготовката и приоритетните теми на
Коментари Харесай

Министър Петков обсъди подготовката на Европредседателството с представители на ЕК

Социалният министър Бисер Петков разиска подготовката и предпочитаните тематики на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз с генералния шеф на Главна дирекция „ Заетост, обществени въпроси и включване “ на Европейска комисия Мишел Сервоз.

В срещата взе участие и заместник-министър Зорница Русинова, оповестиха от пресцентъра на Министерството на труда и обществената политика.

По време на диалога са разисквани тематики като напредъкът по настоящите законодателни оферти на Комисията.

„ България ще постави всички старания като ръководител на Съвета на Европейски Съюз за намиране на уравновесено политическо решение по тези досиета, което да бъде признато с консенсус “, сподели министър Петков.

Акцент в диалога бяха и новите законодателни начинания на Европейска комисия, които се чака да бъдат препоръчани по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз през първата половина на 2018 година

Сред тях са предложенията за основаването на европейски орган по заетостта и европейски социалноосигурителен номер.

Заместник-министър Русинова показа главните предпочитани тематики, които страната ни ще сложи във фокуса на европейския спор в региона на заетостта и обществената политика през първата половина на 2018 година

Мишел Сервоз изрази цялостната поддръжка на Европейска комисия за организирането на събитията от календара на Българското председателство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР