Социалните партньори са изразили опасенията си от популистки решения, свързани

...
Социалните партньори са изразили опасенията си от популистки решения, свързани
Коментари Харесай

Служебният кабинет представи варианти за бюджет, но на социалните партньори

Социалните сътрудници са изразили опасенията си от популистки решения, свързани с бюджета за следващата година , които има риск да произтекат в резултат на несигурната политическа обстановка в страната. Това е станало по време на среща на служебния министър председател Гълъб Донев с представителите от Тристранката през днешния ден в Министерски съвет . В диалога са взели участие също заместител министър-председателят по обществените политики и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров и министърът на финансите Росица Велкова. Утре следва в Народното събрание да се изслуша министърът на финансите, с което действително бюджетната процедура да започва. Още предходната седмица служебният министър Велкова съобщи, че министерството е създало няколко разновидността за бюджет, само че ще внесат в Народното събрание единствено един - политически на база предходната година.

Гълъб Донев е показал, че е належащо да се подходи с разсъдък към съставянето на бюджета и политиците да се отнесат с огромна отговорност към обещанията си и решенията какво да се прави с парите на страната и на българските жители.

Синдикатите и работодателите обаче са били осведомени с другите разновидности, които Министерството на финансите е създало във връзка с държавните запаси през 2023 година и съответните вероятни планове по отношение на приходната и разходната част на бюджета, оповестяват от пресцентъра на Министерски съвет през днешния ден.
 Двоен растеж на държавния дълг до 2025 при опазване на политиките на Василев
Двоен растеж на държавния дълг до 2025 при опазване на политиките на Василев

Над 2 пъти ще скочи държавният дълг към 2025 година - до 75,3 милиарда лв.

Социалните сътрудници се притесняват от ръководството на дълга, преодоляването на инфлацията и методите за ограничение на сивия бранш също бяха разисквани в границите на диалога. Акцент беше подложен и върху смисъла на средствата по линия на европейските стратегии и Плана за възобновяване и резистентност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР