Социалната платформа X е загубила повече от половината от стойността

...
Социалната платформа X е загубила повече от половината от стойността
Коментари Харесай

X е загубила над 50% от стойността, след като Мъск купи платформата за 44 млрд. долара

Социалната платформа X е изгубила повече от половината от цената сиq откогато милиардерът Илън Мъск приключи договорка за придобиването й. Преди година той заплати 44 милиарда $, като в тази сума е включен и 13 милиарда дълг. Вътрешна записка, която се отнася до предлагането на акции на чиновниците на компанията, демонстрира, че сегашната оценка е 19 милиарда $.

The Verge твърди, че настоящите документи гласят, че справедливата пазарна стойност на акция се дефинира от борда на шефовете въз основа на голям брой фактори в сходство с данъчните правила. Изданието означи, че Мъск към момента не е основал публично ръб на шефовете за X, откакто разпусна съществуващия.

До момента пазарната капитализация на обществената мрежа не е била известна даже за чиновниците на компанията. Въпреки това има и отзиви, че оценката на милиардера е прекомерно великодушна и действителната стойност на компанията е 65% по-ниска от тази, на която Мъск я закупи. Вътрешните калкулации на обществената платформа демонстрират 55% спад на пазарната капитализация.
Реклама
X се пробва да възвърне предходните равнища на приходите си, откакто доста рекламодатели прекратиха взаимоотношенията си предходната година. Тогава те акцентираха като причина решението на Мъск да облекчи модерирането на платформата заради неговите визии за независимост на словото.

Отново в търсене на възстановяване на финансовото положение на компанията беше направено и доста редуциране на разноските и понижаване на броя на чиновниците с повече от 80% до 1500. Въпреки това през юли Мъск съобщи, че платформата " към момента има негативен паричен поток " заради спад в приходите от реклама с към 50% " плюс тежко дългово натоварване ".

По време на диалог с банкери през октомври изпълнителният шеф Линда Якарино съобщи, че приходите са нарастнали с висок едноцифрен % през третото тримесечие спрямо предходното тримесечие, декларира източник на Financial Times. Тя също сподели, че се надява X, който има 245 млн. дейни консуматори на ден, да осъществя облага до началото на 2024 година

Друг опит за повторното привличане на реклами беше и самото решение за назначението на Якорино на поста изпълнителен шеф. В предишното тя заемаше позицията на маркетингов шеф на NBCUniversal, като тази роля й е разрешила да сътвори доста връзки в рекламния бранш. Новият изпълнителен шеф към този момент показа проект за привличането на рекламодателите, като той включва нов вид реклами, привличането на огромен брой известни персони към платформата и вложението във възобновяване на екипа за реклама, продажби и партньорство. Все още обаче е прекомерно рано за оценяване на дейностите на Якорино.
Реклама Свързани публикации Tesla Model Y е най-продаваната кола в света през първото тримесечие 30 май 2023, 13:47 Мъск е избрал нов изпълнителен шеф на Twitter 14 май 2023, 13:02
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР