Социалисти и симпатизанти се събраха в в къщата-музей на Димитър

...
Социалисти и симпатизанти се събраха в в къщата-музей на Димитър
Коментари Харесай

БСП почете 100 години от смъртта на Димитър Благоев

Социалисти и симпатизанти се събраха в в къщата-музей на Димитър Благоев, с цел да отбележат 100 години от кончината на създателя на проведеното социалистическо придвижване в България и на първата социалдемократическа партия на Балканския полуостров.

" Димитър Благоев е освен учредител на проведеното социалистическо придвижване в България, само че и заслужен общественик. С дейната си политическа позиция в Народното събрание и яркото си перо на страниците на списание " Ден " и " Ново време ", на вестник " Работник " той слага на дневен ред индустриализацията, модернизацията на България, нейното духовно и европейско развиване ", съобщи Иван Карагьозов, ръководител на районната организация на БСП-Красно село.

" Днес неравенствата порастват, бедността е непоносима за милиони хора, правилата на чистата и свята република се погазват. Ние, социалистите, продължаваме концепциите му и делата му. ", акцентира той.

На възпоменанието участва водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, както и секретарят на Изпълнителното бюро на партията Вяра Емилова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР