Сосиете Женерал Експресбанк ще предложи на клиентите си ново технологично

...
Сосиете Женерал Експресбанк ще предложи на клиентите си ново технологично
Коментари Харесай

Теглим банков кредит с биомертични данни през телефона

Сосиете Женерал Експресбанк ще предложи на клиентите си ново софтуерно решение, позволяващо осъществяването на редица банкови интервенции, без нужда от посещаване на офис. Законово и механически това става допустимо чрез новото приложение на Евротръст, което разрешава идентификация и сключване от разстояние на документи, обвързвана със закупуването на артикули на банката – освен това, изцяло гратис. Банката започва пилотно с предлагането на два от най-популярните й продукта: потребителски заем Експресо с авансово утвърден предел и овърдрафт.

„ Основната упоритост на Сосиете Женерал Експресбанк е да предложи артикули и услуги, отговарящи на упованията на нашите клиенти. Нарастващата роля на мобилните телефони и интернет в нашето всекидневие доста трансформира метода, по който клиентите взаимодействат с банките. Ние приспособяваме нашата организация и оферти по отношение на тези промени и имаме за цел да предоставим новаторски решения за цифрово банкиране, които усъвършенстват потребителско преживяване. Вярвам, че Евротръст е сътрудникът, който ще ни помогне да се доближим до тази цел. “, показа Зденек Метелак, изпълнителен шеф на Сосиете Женерал Експресбанк.

Как работи приложението за електронна идентификация на клиента? Процесът е напълно далечен и не изисква посещаване в офис на банката. Всичко става през смарт-устройство – таблет или телефон, като потребителят се записва с биометричните си данни (лицева идентификация, пръстов отпечатък и др.). Според Евродиректива, в действие от юли 2016 година, електонният автограф на Евротръст е равносилен на собственоръчно подложен автограф на хартия. Системата е проектирана по този начин, че да дава отговор на най-високите условия за сигурност.

От банката прецизират, че потреблението на приложението не трансформира вътрешните процедури при кандидатстване за заем и овърдрафт – условията и проеврките остават същите, както за клиентите, посещаващи банков офис. Свалянето на приложението и удостоверението за дипломиран автограф се дават гратис за клиенти на Сосиете Женерал Експресбанк.

Плановете на банката са да развие и разшири опциите, предлагани от новото приложение на база противоположната връзка от клиенти, ползващи тестово новото софтуерно решение. Интеграцията също дава опция на банката в бъдеще да дава на своите клиенти разнообразни документи, за които към днешна дата се постанова персонално посещаване в офис, да вземем за пример банкови извлечения, заявления и други

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР