Солунските магазинери отказаха влизане на туристи от България, Румъния и

...
Солунските магазинери отказаха влизане на туристи от България, Румъния и
Коментари Харесай

Заради сертификати: Гръцки търговци връщат балкански клиенти от магазини в Солун

Солунските магазинери отхвърлиха влизане на туристи от България, Румъния и Северна Македония, които посетиха града през уикенда, откакто бяха приложени новите ограничения за отбрана против covid-19. Причината е, че документите, издадени в техните страни, не попадат в гръцката система за узаконяване.

Това се показва от Солунската комерсиална камара в писмо, изпратено до министъра на развиването и вложенията Адонис Георгиадис, министъра на отбраната на жителите Панайотис Теодорикакос.

„ Моля, посочете какво би трябвало да се направи в този случай, заради информацията за подправени документи издавани от горепосочените страни, само че те несъмнено не са всички подправени. Молим Ви за неотложен отговор, тъй като в сложните времена, през които претърпяваме, нямаме лукса да загубим нито един клиент “, акцентират от Търговската асоциация.

Проблемът с европейските документи, които не са издадени от Гърция, се оказват проблем и за европейските жители, които живеят законно в Гърция, само че са имунизирани в Родината си. В гръцката здравна система, те се явяват като неимунизирани, защото имунизацията се прави на база здравно-осигурителен номер АМКА, който се издава в Гърция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР