Софийският градски съд спря за втори път вписването на новите

...
Софийският градски съд спря за втори път вписването на новите
Коментари Харесай

Съдът пак не вписа новото ръководство на ББР

Софийският градски съд спря за повторно вписването на новите членове в надзорния и управителния съвет на Българската банка за развиване. Решението на съда е от 29 юни, заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на инспекция в Търговския указател.

На 22 юни служебният министър на стопанската система Кирил Петков показа пред работещите в Българската банка за развиване (ББР) новите членове на Управителния и Надзорния съвет на банката.

В надзора на ББР влизат Валентин Михов и Васил Щонов, а в Управителния съвет - Владимир Георгиев, Цанко Арабаджиев и Крум Георгиев.

Министерство на стопанската система усили Надзорния съвет на Българската банка за развиване. Причината е, че назначените при предходното ръководство Митко Симеонов и Велина Бурска отхвърлят да изоставен след уволнението си. Мотивът им е, че би трябвало нов конкурс.

Решението на съда стана мотив икономическият министър Кирил Петков да нападна арбитър Мария Вранеску в " Панорама ", обявявайки че решението й се съответствало на закона. Репутацията на съдийската гилдия зависи от образци като този, сподели Петков. И се зарече  от понеделник всеки ден ще подава заявление за регистриране на надзора.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР