Софийският градски съд разпореди домашен арест за Борислав Колев, който

...
Софийският градски съд разпореди домашен арест за Борислав Колев, който
Коментари Харесай

Съдът нареди домашен арест за обвинения за пране на пари от “Хемус“

Софийският градски съд разпореди " домакински арест " за Борислав Колев, който е упрекнат за пране на пари от строителството на Автомагистрала " Хемус ", заяви bTV. До привършване на следствието Българският футболен съюз стопира правата на мъжа, който е интернационален арбитър по футзал.

Колев беше арестуван във вторник за 72 часа. Софийска градска прокуратура заяви тогава, че привлича към наказателна отговорност 42-годишния Б. К. за изпиране на пари. Доказателствата сочат, че мъжът е взел участие в основаването на мрежа от компании, като набирал и стимулирал разнообразни лица да станат фиктивни шефове на тези сдружения, по сметките на които били преведени част от парите, предопределени за ЛОТ-5 от Автомагистрала „ Хемус “. Впоследствие обвиняемият лично придружавал фиктивните шефове до банков клон, откъдето те теглили парични суми, които му предоставяли. По този метод от 18.06.2020 година до 08.09.2021 година мъжът получил сума в размер на 53 060 861 лева. 

Днес вътрешният министър Бойко Рашков заяви пред публицисти, че по делото за пране на пари от " Хемус "  има показания, дадени пред арбитър, за индивида, който е изтеглил милионите в сакове и чували. " Има задоволително доказателства, че строителството на автомагистрала " Хемус " по времето на Борисов, Нанков и Аврамова по този начин се правило. Държавата отпуска 70-80 млн. лева да съществува автомагистралата. Тези пари влизат в една банка и се получават на документи от един малоимотен човек, който е работил на една автомивка наоколо до околовръстния път, който по напътствие на някои заинтригувани, в това число политически лица, си е записал строителна компания без да има разбиране от тази активност, която компания действително не е осъществявала никаква строителна активност, само че е трябвало да съществува, с цел да може посредством нея единствено по документи да се регистрира строителство. Разбирате ли по какви пътища на следващия ден ще се движим. Затова, което този човек е направил, той е получавал суми от 1000 до 2000 лева В един миг е получил и един автомобил ", разяснява Рашков.

Още по тематиката:
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР