Софийската градска прокуратура внесе обвинителен акт в Софийски градски съд

...
Софийската градска прокуратура внесе обвинителен акт в Софийски градски съд
Коментари Харесай

Прокуратурата даде на съд Илко Семерджиев

Софийската градска прокуратура внесе обвинителен акт в Софийски градски съд против служебният вицепремиер по обществени политики и длъжностен министър на опазването на здравето в служебното държавно управление през 2017 година - доктор Илко Семерджиев.

Семерджиев е упрекнат за това, че на 24 март 2017 година в София е заплашил, за да принуди орган на властта - Изпълнителния шеф на Изпълнителна организация по медикаментите (ИАЛ) към Министерство на здравеопазването, да извърши нещо, обвързвано с функционалността му, а точно - да назначи съответно лице за заместник- изпълнителен шеф на Изпълнителна организация по медикаментите към Министерство на здравеопазването.

Поведението на Илко Семерджиев е било стимулирано от отхвърли на изпълнителния шеф на ИАЛ да назначи съответно лице за собствен заместител, заради открития спор на ползи. Подразнен от този отвод Семерджиев, възползвайки се от властовата си позиция във връзка с Изпълнителния шеф на ИАЛ, го заплашил с уволняване, в случай че не промени решението си.

Ако бъде приет за отговорен, Семерджиев може да получи наказване до шест години „ отнемане от независимост “. Към сегашния миг по отношение на той е с избрана мярка за неотклонение „ подписка “, оповестиха от прокуратурата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР