Софийската градска прокуратура (СГП) е образувала досъдебно производство срещу неизвестен

...
Софийската градска прокуратура (СГП) е образувала досъдебно производство срещу неизвестен
Коментари Харесай

Вече има наказателно дело по сигнала за плагиатство срещу Петър Илиев

Софийската градска прокуратура (СГП) е образувала досъдебно произвеждане против незнаен причинител по сигнала на гражданско съдружие " БОЕЦ " за плагиатство против Петър Илиев, оповестиха от гражданското съдружие. На държавното обвиняване му лиши пет месеца, с цел да стори това.

" На прокуратурата ѝ трябваше съвсем половин година, с цел да откри очевидното. Образуваното наказателно произвеждане е резултат от сигнала на БОЕЦ и медийния и публичен напън по случая. Питаме в този момент: какъв брой месеца или години ще са нужни на Гешев и каскетите му, с цел да открият КОЙ е " незнайният причинител "? Ще има ли — и по кое време — повдигнати обвинявания? Ще има ли наложени ограничения за неотклонение? Или най-после отново всичко ще приключи по познатия ни до болежка модел " куче влачи... ", разяснява БОЕЦ във Facebook.

На 1 октомври предходната година Петър Илиев напусна преподавателското си място в Софийския университет, откакто бе махленски в плагиатство от Етичната комисия на СУ.

" Когато Храмът на науката е високомерен от търговци и политически брокери, време е свободните хора да изоставен и да продължат да работят за положителното на Отечеството по други способи ", написа Илиев в " Туитър ".

Според Правилника на СУ плагиатството е съображение за уволнението на Илиев като учител от университета. Това решение се взема от Факултетният съвет по рекомендация на комисия от експерти в съответната област, която да изготви стимулирано мнение. Адвокатурата до момента не е взела отношение към проблема.

В последна сметка адв. Илиев реши да заплати една преподавателска заплата на СУ, с цел да не употребява едномесечното предупреждение и напусна университета незабавно. Това даде опция на образователното заведение да завърши случая, без да разгласи Илиев публично за плагиат.

Адвокатът бе махленски в преписване от дисертацията " Парламентарен надзор " на доцент Наталия Киселова, която е негов сътрудник от Юридическия факултет на СУ " Св. Климент Охридски ". Той е употребявал по забранен метод написаното от нея в книгата си " Компетенцията на Народното събрание ", реши Етичната комисия на СУ след инспекция..

Дълго време Има Такъв Народ отхвърляше обвиняванията против Илиев, само че след позицията на Етичната комисия на СУ партията помоли да не се приказва повече за това, тъй като счита случая за завършен.

По-късно през годината и адвокатурата стартира инспекция против адв. Илиев, само че тя бе прекъсната поради изтекла отминалост на случая.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР