Софийската градска прокуратура проверява висши служители на Галвна дирекция "Национална

...
Софийската градска прокуратура проверява висши служители на Галвна дирекция "Национална
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва висши полицаи заради Булгаргаз

Софийската градска прокуратура ревизира висши чиновници на Галвна дирекция "Национална полиция " (ГДНП) за работата им по случая „ Булгаргаз”. Причината е, че има данни за вероятно превишаване на пълномощията им, оповестиха от държавното обвиняване.

Миналия месец чиновници на ДАНС и полицията влязоха в "Булгаргаз " и иззеха документи по отношение на следствие за спекулативни продажби на синьо гориво.

Наблюдаващите прокурори са открили направени докладни мемоари по отношение на инспекция по кореспонденция по разказа на ГДНП с сложени върху тях ръкописни резолюции с напътствие за започване на досъдебно произвеждане и задържане на разположение за 24 часа, декларират от Софийската градска прокуратура.

В тази връзка наблюдаващите прокурори са счели, че е нарушена наредба от Закона за Министерство на вътрешните работи, според която горестоящите ръководители на проверяващите органи „ нямат право да дават инструкции за осъществяването на дейности по следствието и за съставянето на писменото мнение, както и по какъвто и да е различен метод да се намесват в следствието “.

Материали са отделени и е стартирана инспекция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР