Софийската градска прокуратура изпрати предложение до Върховна касационна прокуратура за

...
Софийската градска прокуратура изпрати предложение до Върховна касационна прокуратура за
Коментари Харесай

Прокуратурата с първи действия за екстрадицията на Брендо от Украйна

Софийската градска прокуратура изпрати предложение до Върховна касационна прокуратура за правене на молба за екстрадиция до Министерството на правораздаването на Украйна по отношение на българския жител Евелин Банев за екстрадиция в България, оповестиха от държавното обвиняване.

Иницииране на екстрадиционното произвеждане за наказаното лице с влезнала в действие присъда е в резултат на постъпила на 7 септември настояща информация до наблюдаващия прокурор. В нея се оповестява за установяването на Евелин Банев в хода на осъществени издирвателни мероприятия и задържането му в региона на украинската столица Киев.

Предоставени са пръстови отпечатъци на Брендо и снимков материал .

55-годишният Евелин Банев е наказан с влезнала в действие присъда на 26.04.2018 година за присъединяване в проведена незаконна група, основана с незаконна цел – осъществяване финансови интервенции с парични средства, за които участниците знаели, че са добити от противозаконен трафик на наркотични субстанции.

Брендо е работил дружно със Симо Карайчев и Константин Дишлиев, който бе погубен в София на 14 май 2005 година. Престъпната група е работила на територията на България, Обединено Кралство Англия и Северна Ирландия, Британски Вирджински острови, Съединени американски щати, Конфедерация Швейцария и Република Австрия. Финансовите интервенции включвали внасяне в брой и нареждания за преводи на парични суми от разнообразни банкови сметки на компании в чужбина към България за кредитиране на активността на акционерното сдружение „ П.Ф.Ю. “ – гр. София.

С окончателната присъда на Върховния касационен съд на Евелин Банев е било наложено наказване „ отнемане от независимост ” за период от 6 години при първичен „ непоколебим ” режим. То не е било приведено в осъществяване, заради неустановяване на наказания, след което той е бил разгласен за търсене от органите на Министерство на вътрешните работи.

На 20.07.2018 година Софийска градска прокуратура е издала против него и Европейска заповед за арест, въз основа на която Брендо е бил разгласен за интернационално търсене в Шенгенската осведомителна система (ШИС).

Понастоящем се правят дейности по екстрадиционното произвеждане на арестувания в Украйна дезертьор от правораздаването.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР